miércoles, 21 de marzo de 2012

Bones pràctiques 0-3. FEM UN COLLAGE

Me pareix molt interessant aquesta proposta de feina per molts de motius.
-En primer lloc me pareix molt adient que s’incorporin elements naturals a les escoles i que els infants puguin conèixer la procedència de tots aquests materials, així com el seu olor, la seva textura i perquè no, el seu sabor. Els infants d’aquestes edats necessiten experimentar amb el que tenen més a mà, els seus sentits.
-En segon lloc, me pareix molt important el fet que siguin ells mateixos els que participin del seu propi aprenentatge, que se’ls deixi ésser autònoms en les seves decisions, ja que amb aquesta proposta són els propis infants els que decideixen de quina manera volen decorar la portada del seu album història.
-En tercer lloc, amb aquesta proposta s’intenta que les famílies participin d’aquesta activitat i que poc a poc aquestes vaguin adoptant un paper important dins l’escola. Les famílies participen de l’aprenentatge dels seus fills, s’interesen per allò que fan. Si els infants veuen que les seves famílies entren dins l’escola s’afavorirà l’adaptació i serà més fàcil aconseguir una continuïtat entre el que passa a les aules i el que passa a casa.
-En quart lloc, aquesta proposta ajuda als infants a treballar la seva identitat, ja que cada infant tendrà una portada diferent que s’ajustarà a la seva personalitat, els seus interesos… A més a més, amb aquesta tasca l’infant es sent protagonista, ja que la seva feina encapçala tota la seva historia.
Crec que és una proposta de feina molt completa que abarca molts d’elements importants que oferèixen la posibilitat de treballar a l’hora moltes competències i àreas de coneixement.

No hay comentarios:

Publicar un comentario