jueves, 10 de mayo de 2012

Declaració d'intencions del projecte de millora

A la fi tenim més o manco clar el nostre projecte de millora.
Avui ens hem reunit a l’escoleta les practicants, les mestres del centre i la nostra tutora de la Uib per tal de fer una declaració d’intencions.
Hem fet una exposició en power point on mostram com volem dur a terme aquest projecte, el qual sorgeix de la necessitat d’incorporar material natural i no estructurat a l’escoleta.

El que tenim prou clar des de fa ja unes quantes setmanes és que volem crear dos espais.
Un d’ells es tracta d’un laboratori que compartiran els infants de la classe de 2 i 3 anys. Aquest espai estarà destinat a la creació de grans construccions amb material no estructurat.
Per altre banda, volem dissenyar un altre espai per als més petits de l’escoleta (1 i 2 anys). Aquest espai té com a finalitat afavorir el descobriment de materials naturals mitjançant els sentits.

El centre ja disposa de bastant material d’aquestes característiques i arrel de la nostra incorporació a les aules, la presència d’aquest tipus de material ha anat en augment. Però el vertader problema a l’hora de desenvolupar aquest projecte de millora radica en la falta d’espai per part del centre. Ha estat aquí on ens hem tengut que posar una mica fermes i prendre decisons ràpides que ens facilitin la posada en pràctica del nostre pla.
Des de un primer moment, la nostra idea era crear dos laboratoris fixos dins l’escoleta i pensam que hem trobat la solució a aquesta falta d’espai reconvertint una caseta que hi ha al pati, la qual els infants empren durant el moment del pati. Aquesta caseta anomenada “La casa dels contes” és un espai que els infants empren per jugar a cuinetes, ja que a dintre hi han tengut, fins fa poc, una cuineta i altres estris que afavoreixen aquest joc simbòlic.
L’altre laboratori ha esta creat arrel de reconvertir un apost de fusta que amaga un matalàs en un moble amb dues baldes.
D’aquesta manera conseguirem que aquests dos espais puguin estar de manera permanent a l’abast dels infants.

És veritat que des de que varem aclarir on es situarien aquests dos espais, l’escoleta va buidar, de tot d’una, la casa dels contes i va reconvertir aquest moble, del que he parlat anteriormente, en una prestatgeria, que anomenarem prestageria multisensorial.

Arrel de la reunió d’avui hem pogut acordar quins materials són realment viables per cada un dels laboratoris que volem dissenyar a l’escoleta. En general la proposta de materials ha estat bastant encertada però encara queda molta feina a fer, ja que fins avui no hem tengut la sensació de que el centre i les mestres vulguin col.laborar activament amb nosaltres. Quan dic col.laborar me referix al fet de que elles aportin material de la mateixa manera que ho feim nosaltres, que ens deixin disposar de temps durant la jornada per reunir-nos entre practicants per preparar material, per rentar-lo, per concretar certes qüestions que encara no estan prou aclarides, que ens comencin a donar part del presupost que la Uib assigna al centre per tal de poder invertir aquest diners en tot aquell material que fins a dia d’avui tenim pactat…
Pensam que a partir d’ara, encara poden surgir alguns obstacles que ens dificultin la implementació d’aquests laboratoris, ja que s’acosta final de curs i cada una de les mestres té moltes feines a fer, dins i fora de l’horari escolar. Tal vegada aquest fet pot repercutir a l’hora de col.laborar amb nosaltres quan arribi el moment, per exemple, de completar material
Fins ara, tenim la sensacio de que la nostra presencia al centre és més efectiva sempre i quan acompayem a les mestres en els seus quefers diaris (canvi de bolquers, montar i desmontar la sala de psicomotricitat, preparar els matalassos per dormir, ajudar als infants a l’hora del dinar…)
És per aquest motiu que, per molt que avui a la reunió s’hagi remarcat el fet que a partir d’ara ens hem de posar en serio amb el projecte i que per tant, necesitarem disposar de temps, dins la mateixa jornada, per acomodar aquests dos espais, no esteim gaire convençudes de que el centre ens ho permeti.

Malgrat això, crec que aquesta reunió d’avui ens ha vengut molt bé a totes, ja que ara tenim més clar el que volem fer i, sobretot, el que podem fer. A més a més, saber que disposam d’un presupost per part de la Uib, ens lleva molts de mals de cap, ja que fins ara, tot el material que hem recopilat l’hem anat a cercar a diferents platjes de la illa, a bars, a restaurants, a fusteries…

No hay comentarios:

Publicar un comentario